October 16, 2019

Hvor mye koster det egentlig å være brudepike i Norge? 

Tradisjonen i Norge har stort sett vært at man ikke har brudepiker, men at man har forlovere og blomsterpiker som hjelper til under bryllupet. Den utenlandske tradisjonen med å bruke brudepiker har derimot begynt å bli vanligere også i Norge og det er derfor enkelte som velger å også ha brudepiker. I andre kulturer hvor bruken av brudepiker er vanlig er det trolig også høyere forventninger til hvilke oppgaver man har som brudepike, og dermed også hvor mye penger man må regne med å bruke.

Siden det i Norge er en relativt ny og lite utbredt trend er det derfor heller ikke like høye forventninger til rollen og det koster derfor også en del mindre. Det man i hovedsak må regne med å måtte bruke penger på er derfor antrekket og tilbehør til dette, samt gave til brudeparet og kanskje en egen gave til bruden på utdrikningslaget. Skal man være flere brudepiker som også har ansvar for å planlegge utdrikningslag er det også vanlig at det blir noen utgifter her, som de som planlegger og deltar på festen ofte deler på.

Kostnader for antrekk 

Det som vanligvis koster mest i rollen som brudepike er selve kjolen. Det finnes et stort utvalg av kjoler, og også stor variasjon i prisen man må betale for dem. Dersom man ønsker å redusere kostnadene for kjolen litt kan man for eksempel de på brudepikekjoler på nett. Før man bestiller kjole bør man derimot forhøre seg med bruden og de andre brudepikene om hvilke kjolevalg som er aktuelle, ettersom bruden ofte har en forestilling av hvordan bryllupet skal se ut som en helhet og hvordan brudepikekjolene vil stå i stil til brudekjolen. Å ha en prat om fargevalg, pris og type kjole en god stund i forveien er derfor absolutt en lur ting å gjøre. Når det kommer til pris bør man fort regne med at det blir mellom 1000 og 2000 kroner minst. Velger man å kjøpe en kjole man kan bruke til andre anledninger senere kan man derimot ofte ta seg råd til å kjøpe en dyrere kjole.

Tilbehør og sko

I tillegg til selve kjolen må man ofte kjøpe sko, veske og smykker som tilbehør til antrekket, med mindre man har dette fra før. Her vil også kostnadene kunne variere mye, avhengig av hva man selv ønsker å bruke. Det er vanligvis ganske opp til hver enkelt hvilket tilbehør man vil bruke, men trenger man mye nytt kan det fort bli et par tusen kroner til sammen. Man kan selvsagt kjøpe tilbehør fra rimelige merker, noe man kan spare en del på, fremfor om man går for produkter fra mer kjente designere.

Gaver og utdrikningslag 

Om man skal være med å betale for utdrikningslaget vil det også her komme noen kostnader. I tillegg må man også regne med å bruke litt på en liten gave til bruden. Er man flere som deler på utgiftene til utdrikningslaget blir det også mindre kostnader per person, og man kan bestemme sammen hvor mye man er villig til å bruke på utdrikningslaget og gaver.

TAGS:
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.